Cilët janë emrat e vërtetë të femrave që Helena Kadare, i quan dashnoret e Ismailit në librin e saj, dhe përse i rrëfen ajo këto gjëra

Cilët janë emrat e vërtetë të femrave që Helena Kadare, i quan dashnoret e Ismailit në librin e saj, dhe përse i rrëfen ajo këto gjëra Nga Kastriot Myftaraj Gazeta “Sot” 1 nëntor 2011 Libri me kujtime i gruas së Ismail Kadaresë, Helenës, ka tërhequr vëmendjen më tepër për faktin se ajo ka folur, për ...

A jeni penduar që në vitin 1990 keni thirrur “Moarte intelectualilor”, z. Bostinaru? (Përgjigje eurodeputetit rumun, Victor Bostinaru)

A jeni penduar që në vitin 1990 keni thirrur “Moarte intelectualilor”, z. Bostinaru? (Përgjigje eurodeputetit rumun, Victor Bostinaru) Nga Kastriot Myftaraj Pasiqë Victor Bostinaru ju është drejtuar me një letër të gjithë shqiptarëve, do të thotë edhe mua, nuk mund të mos marr mundimin që t’ i përgjigjem edhe unë njeriut që na bën një ...

Aleanca e çuditshme e analistëve, për regjistrimin etnik dhe fetar të popullsisë, nga Panajot Barka tek Olsi Jazexhi, me Artan Fugën në mes

Aleanca e çuditshme e analistëve, për regjistrimin etnik dhe fetar të popullsisë, nga Panajot Barka tek Olsi Jazexhi, me Artan Fugën në mes Nga Kastriot Myftaraj Një aleancë e cuditshme është krijuar në mes të një grupi analistësh të medias, gazetave dhe televizioneve, të cilët që janë bërë avokatët e regjistrimit etnik dhe fetar të ...

Aleanca e Shqiponjës së Bardhë dhe Shqiponjës së Zezë që nis me flijimin e mullenjës: Serbia, Shqipëria dhe ndarja e Kosovës

Aleanca e Shqiponjës së Bardhë dhe Shqiponjës së Zezë që nis me flijimin e mullenjës: Serbia, Shqipëria dhe ndarja e Kosovës 29/30 maj 2011 Nga Kastriot Myftaraj Kur Presidenti i Serbisë Tadiç propozoi ndarjen e Kosovës, nuk dihet nëse ai e kishte të qartë se një ndarje e tillë ka sens dhe është e mundur ...

Aleanca Kuqezi apo Aleanca Faqezi

Aleanca Kuqezi apo Aleanca Faqezi Nga Kastriot Myftaraj Ajo që po bën Kreshnik Spahiu në Shqipëri, nuk ndodh as në vendet më joserioze afrikane. Nënkryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, mbajtësi i një posti të lartë, për të cilin paguhet nga taksapaguesit shqiptarë, prej disa muajsh ka abandonuar detyrën e vet zyrtare dhe po ...

Alkena e Big Brother, ose kur Vajza e Valëve vjen në Tiranë nga Peja

Alkena e Big Brother, ose kur Vajza e Valëve vjen në Tiranë nga Peja Nga Kastriot Myftaraj Na ishte një herë Vajza e Valëve, e legjendës së famshme, e cila rrinte çdo ditë diku në bregdetin shqiptar dhe priste të shikonte velën e lundrës së të dashurit të saj, i cili i kishte premtuar se ...

Ambasadori Withers nuk mund të mos e dinte se…

Ambasadori Withers nuk mund të mos e dinte se… Nga Kastriot Myftaraj Ish-ambasadori amerikan Withers iu adresoi shqiptarëve një letër të hapur ku deklaron se ato që ka thënë në ai në raportet e publikuara në Wikileaks janë të vërteta. Unë si një nga qytetarët e këtij vendi, e rrjedhimisht e një nga personat të ...

Analizë e raportit të Dick Marty

Analizë e raportit të Dick Marty Nga Kastriot Myftaraj Në këtë analizë raporti i Dick Marty do të analizohet sipas vetë mënyrës se si arsyeton Dick Marty. Akili i mitologjisë e kishte pikën e dobët në njërën nga thembrat e tij. Dick Marty ka dy “Thembra të Akilit”, sipas vetë arsyetimit të tij. Nga pikëpamja ...

Antirilindasit në gjuhësi: trashëgimtarët e kauzës së cirilicave në alfabetin shqip

Antirilindasit në gjuhësi: trashëgimtarët e kauzës së cirilicave në alfabetin shqip Nga Kastriot Myftaraj Paradoksi i madh i historisë dhe i bashkëkohësisë shqiptare është se, aq sa ç’ është e vështirë që të vërtetosh me dokumente se dikush është agjent i shërbimeve sekrete të vendeve fqinje, Serbisë dhe Greqisë (kjo për shkak se këto vende ...

Atrujillete Jahjaga

Atrujillete Jahjaga Nga Kastriot Myftaraj A e dini se kur ka ndodhur më parë që një ambasador amerikan t’ i telefonojë një oficeri policie dhe t’ i thotë se ai është nominuar për t’ u zgjedhur President i Republikës? Kjo ka ndodhur në vitin 1930, në Republikën Dominikane, kur njeriu me fat ishte Rafael Trujillo. ...